Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die gericht is op het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar die problemen ervaren in het bewegen en/of de motoriek. Een kinderfysiotherapeut heeft na de HBO opleiding fysiotherapie een 3 of 4 jarige (master)opleiding gevolgd tot kinderfysiotherapeut.

Aanhoudende lichamelijke klachten

ALK staat voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Het komt steeds vaker voor bij kinderen en jongeren – maar wat is het precies?

Lees meer

Schrijfmotoriek

Steeds meer kinderen ervaren schrijfproblemen. Ze kunnen last hebben van schrijfpijn, een slecht leesbaar handschrift, schrijven te langzaam of hebben problemen in het aanleren van het schrijven.

Lees meer

Sportblessures en prestatiebevordering

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegend functioneren van kinderen en jongeren. En heeft specifieke kennis en vaardigheden met betrekking tot het onderzoeken en behandelen sportgerelateerde klachten, zoals pijn of problemen in coördinatie.

Lees meer

Voorkeurshouding bij baby’s

Voorkeurshouding is een probleem dat speelt bij baby’s in de eerste 6 levensmaanden. Meteen na de geboorte draaien baby’s hun hoofd vaak naar dezelfde kant.

Lees meer

Sensorische informatieverwerking

Binnenkort volgt meer informatie over sensorische informatieverwerking.

Lees meer

Co-teaching schrijfmotoriek

Alle kinderen leren schrijven op school. Kinderen behalen betere schoolresultaten en hebben meer zelfvertrouwen wanneer ze leesbaar en soepel kunnen schrijven.

Lees meer

Kinderfysiotherapeutisch draagconsulent

Het (bij je) dragen van een kind ondersteunt de ontwikkeling. Soms zijn er uitdagingen waardoor het dragen met een draagdoek of -zak moeilijk maakt. De kinderfysiotherapeutisch draagconsulent kan in zo’n geval ondersteunen om dragen mogelijk te maken.’

Lees meer

Babymassage

Nieuw bij Fysikids is de cursus Babymassage & tips over de ontwikkeling. Deze cursus bestaat uit 4 sessies met daarin diverse onderwerpen worden behandeld.

Lees meer
×
Neem contact op