Kinderfysiotherapie

Voorkeurshouding bij baby’s

Een voorkeurshouding en afplatting van de schedel komt veel voor bij jonge baby’s. Uit onderzoek blijkt dat kinderfysiotherapie een effectieve behandeling is om dit te verhelpen.

Lees verder

De voorkeurshouding

Een voorkeurshouding ontstaat direct of in de eerste weken na de geboorte. Het kindje kijkt dan veel naar dezelfde kant. Vaak gaat dit binnen enkele weken vanzelf over, maar sommige baby’s blijven hun hoofd telkens naar dezelfde kant draaien of houden hun hoofd stil in het midden. Hierdoor kan het achterhoofd aan, een zijde kant, platter worden. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van een voorkeurshouding en afplatting. Door de juiste oefeningen en adviezen helpt de kinderfysiotherapeut de voorkeurshouding te verminderen en afplatting te voorkomen of op te heffen.

Skully App

Fysikids werkt met de Skully App om de mate van afplatting te kunnen meten en toename of afname van de afplatting te kunnen volgen in de tijd (door herhaalde metingen). Daarnaast kunnen ouders via deze app de testresultaten inzien en de filmpjes van de adviezen en oefeningen terugkijken.

Afspraak maken

×
Neem contact op